
Bilim Vadisi İlkokulu
Her Çocuk Bir Dünya, Her Dünya Bir Gelecek!
Öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik kulüp ve atölye çalışmaları, kültür ve sanat projeleri, sosyal sorumluluk faaliyetleri ve kişisel gelişim odaklı etkinlikler düzenlenmektedir. Özel Bilim Vadisi İlkokulu, öğrencilerin akademik başarılarını artırmanın yanı sıra kendilerini doğru ifade edebilen, doğaya ve sosyal çevreye karşı yüksek farkındalığa sahip, bilinçli, dengeli ve etkili iletişim kurma becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Eğitim Sistemi
Bilim Vadisi Okulları, geleceğin nesillerini ilkokuldan itibaren yetiştirmektedir. Bu bilinçle, öğrencilerimizi “geleceğin öğrenen profili” olarak hazırlamak ve her birini birer “dünya insanı” haline getirmek için eğitim-öğretim faaliyetlerimizi birçok farklı içerikle destekliyoruz.
Bilim Vadisi Okulları, ilkokul 1. sınıftan itibaren ezberci değil, öğrencilerin akademik becerilerini ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmeye odaklı bir eğitim sistemi uygulamaktadır.

Doğa Konseptli Eğitim Modeli
Bilim Vadisi Okulları olarak, eğitimdeki bakış açımızın temelinde kendine özgü ve benzersiz bir eğitim modeli olan “Doğa Konseptli Eğitim Modeli” yer almaktadır. Doğanın en iyi öğretmen olduğu düşüncesinden ilham alan okulumuz, eğitim sisteminde doğanın denge, çeşitlilik, gelişim, değişim ve üretim özelliklerini ön planda tutmaktadır. Bugün bir AB Projesi haline dönüşmüş olan Doğa Konseptli Eğitim Modeli sayesinde öğrencilerimiz, deneyimleyerek öğrenmenin keyfini yaşamaktadır. Reggio Emilia eğitim yaklaşımını esas alarak hazırladığımız eğitim planlarımız, öğrencilerimize yaratıcı düşünebilecekleri, farklı bakış açıları geliştirebilecekleri ve çözüm üretebilecekleri bir öğrenme alanı sunmaktadır. Bu model ile öğrencilerimizi, inisiyatif alabilen, özgüveni yüksek ve olaylara farklı açılardan yaklaşabilen bireyler olarak hayata hazırlıyoruz.

Çözüm Odaklı Rehberlik
Bilim Vadisi İlkokulu öğrencileri, rehberlik ve psikolojik danışmanlık desteğiyle özgüveni yüksek ve güçlü yönlerinin farkında olan bireyler olarak yetişmektedir. ‘Çözüm Odaklı Rehberlik’ yaklaşımımızda, öğrencilerimizin belirlediği amaçları ve çözüm yollarını onlarla birlikte ele alıyor, süreci rehberlik ederek ve cesaretlendirerek destekliyoruz. Okulumuzun deneyimli eğitmenlerinin rehberliğinde, öğrencilerimiz deneyimleyerek öğrenmenin gücüyle daha duyarlı ve bilinçli bireyler haline gelmektedir. Bu sayede karşılaştıkları sorunlara çözüm üretebilen, ürettikleri çözümleri uygulayabilen ve oluşabilecek riskleri üstlenebilen bireyler olarak gelişim göstermektedirler.
İlkokul Aktivitelerimiz

İngilizce
İkinci bir dil öğrenmeye erken bir yaşta başlamak gerekir, zira çocuğun yaşı ne kadar küçük ise, dil edinimi o kadar kolay olur ve bilişsel gelişimini destekler.

Halk Oyunları
Öğrencilerimiz bu ders ile Anadolu’ya özgü halk oyunlarını öğrenerek kendi kültür dairelerini yaparak, yaşayarak öğrenme fırsatı tanır.

Drama
Oyun temelli bir öğrenme tekniği olan drama dersimizde de öğrencilerimiz eğlenerek kalıcı öğrenmeyi yakalayacaklardır böylelikle gelişim süreçleri en iyi şekilde desteklenecektir.

Robotik kodlama ve Bilgisayar
Bilgisayar dersimizin temel hedefi değişen teknolojiye uyum sağlayabilen ve kendini yenileyebilen bilgi toplumunda yerini alabilecek bireyler yetiştirmektir.

Satranç
Çocuklardaki muhakeme ve pratik düşünebilme, hamle yapma, aldığı kararın sonucunu görme ve en önemlisi düşünme becerilerini geliştirme amacıyla yürütülen bir etkinliktir.

Asalet ve Zerafet
Öğrencilerimizin görgü kurallarını bilen ortak paylaşım alanlarında ve sosyal ortamlarda başkalarını incitmeyecek, rahatsız etmeyecek şekilde davranmalarını amaçlayan bir derstir.

Stem
Akademik çalışmalar sonucu oluşturulan eğitim programı içeriği ve uygulama kitapları ile okulumuzda titizlikle uygulanan STEM, öğrencilerimizin gelişimini olumlu yönde etkilemektedir.

Müzik
Okulumuzdaki okul öncesi öğrencilerimiz ile müzik eğitiminde yer alan çevremizdeki sesleri araştırma, tanıma ve ayırt etme, ritim çalışmaları, orf çalışmaları, şarkı söyleme, yaratıcı hareket ve dans, müzikli hikaye çalışmaları öğrencilerimizin yaşı ve becerilerine uygun olarak yapılmaktadır.

Görsel Sanatlar
Görsel sanat eğitimi öğrencilerimizin tüm duyularını etkin kullandığı, somut yaşantılar ile çevresindeki çizgi, renk, şekil, doku gibi tüm öğeleri fark ettiği, eğlendiği ve ürettiği bir süreçtir.

Beden Eğitimi
Okul öncesinde fiziksel aktivite olarak beden eğitimi dersleri yapılmaktadır. Bu dersler öğrencilerimizin fiziksel gelişimleri dikkate alınarak planlanmıştır.

Akıl Oyunları
Çocuklardaki muhakeme ve pratik düşünebilme, hamle yapma, aldığı kararın sonucunu görme ve en önemlisi düşünme becerilerini geliştirme amacıyla yürütülen bir etkinliktir.